Ne puteti contacta telefonic de luni pana vineri intre 10-20
DIABETOVIT.com PRESA Articol din “Ziua de Cluj”

Articol din “Ziua de Cluj”

Articol publicat de Oana Popitiu în “Ziua de Cluj”, 12 octombrie 2007
  

Cercetãtorul clujean Roman Morar, inventatorul produsului “Diavit”, despre care afirmã cã vindecã diabetul, se aflã în conflict cu specialistii în domeniu. Acestia neagã proprietãtile curative ale medicamentului. Sãptãmâna trecutã, Roman Morar a primit, de la Oficiul de Stat pentru Inventii si Mãrci (OSIM), brevetul pentru utilizarea unui produs medicamentos vegetal destinat prevenirii si tratãrii diabetului.

Roman Morar este profesor în cadrul Universitãtii de Ştiinte Agricole si Medicinã Veterinarã (USAMV) din Cluj-Napoca si studiazã puterile terapeutice ale afinului si, mai nou, ale cãtinei. Este autorul si coautorul a nouã brevete de inventii si a organizat primul laborator fitoterapeutic veterinar din tarã, în urmã cu 23 de ani. “Din anul 1982 mã ocup cu cercetarea în fitoterapie.

Am creat la început un concentrat de afine, Eridiarom, împrotriva diareei, si am observat cã acesta are efecte benefice si pentru tratarea diabetului. L-am îmbunãtãtit si am creat Diavit, care a apãrut pe piatã în 2005. De nouã ani, sunt interesat de studiul diabetului. Am scos o carte, «Diabetul-alternative fitoterapeutice», în anul 2004 si acum pregãtesc editia a doua”, a declarat profesorul Roman Morar.

“In urma experientelor pe soareci am descoperit un fapt uluitor care contrazicea lumea stiintificã internationalã: celulele beta din insulele Langerhans (din pancreas) se regenerau. Am constatat, dupã mai multe experinte pe animale, cã într-adevãr celulele beta latente, în urma administrãrii medicamentului cu afine, se refãceau.

Tot în anul 2004, cercetãtorii de la Harvard confirmau teoriile mele si asa am prins curaj”, a explicat cercetãtorul motivele pentru care s-a ambitionat sã creeze produsul Diavit, un concentrat natural pe bazã de cãtinã si afin, despre care spune cã a dat mereu rezultate.

 

Medicamentul nu se gãseste în toate farmaciile, asa cã, zilnic vin la laboratorul profesorului zeci de bolnavi pentru a cumpãra Diavit. “Vin aproximativ treizeci de oameni pe zi sã cumpere medicamentul si sã mã întrebe ce sã facã dacã au diabet. Am pacienti din toatã tarã si primesc mii de scrisori de multumire.

Am un pacient, un bãietel de un an si sapte luni din Dej, care a început tratamentul cu Diavit acum patru luni, si momentan a iesit de pe insulinã. S-a vindecat”, a declarat Roman Morar. Acesta a mai spus cã, în paralel cu medicamentul, pacientii ar trebui sã urmeze si un regim alimentar mai strict.

“Eu le recomand sã mãnânce si fructe, ceea ce medicii interzic de obicei. Cel mai important este ca acestia sã nu mãnânce seara”, a spus Morar. “Vin si cumpãr si pentru cunostinte care nu sunt din Cluj. Este foarte bun medicamentul si într-adevãr are efecte. Mã simt mult mai bine de când îl iau”, ne-a declarat Georgeta N.

“Vreau sã vã spun cã, de când iau Diavit, am scãzut doza de insulinã. Starea mea de sãnãtate este bunã”, ne-a mãrturisit si Gheorghe L.. “Cu toate cã medicii de specialitate nu sunt de acord cu Diavit, am în tratament douã persoane din Cluj care sunt de profesie medici. Nu stiu sã spun în cât timp se vindecã. Cu cât este depistat mai repede diabetul, cu atât mai bine.

Majoritatea celor care apeleazã la Diavit fac tratament cu insulinã în paralel, pentru sunt deja luati în evidenta celor de la Centrul de Diabet”, a mai afirmat Morar.

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Articol din “Ziua de Cluj””

Lasa un raspuns

Articole similare